Jännitys läheni huippuaan. Suomella on jo kolme voittoa. Pääsy lohkossaaan neljän parhaan joukkoon, ja siten puolivälieräottelu häämöttää edessä jo käytännössä varman tuntuisesti. Mikään ei ole kuitenkaan koskaan kirkossa kuulutettua. Ja korkeampi sijoitus lohkossa toisi tietysti helpomman vastustajan puolivälierässä. 

Toista vuotta pelataan MM-kisoja jaettuna kahden maan kesken, Suomen ja Viron. Tällä kertaa loppuottelut ovat Tallinnassa. Mutta se ei vähennä koko Suomen intoa seurata menoa jäällä Naisten Ringeten MM-kisoissa. Takana on jo tiukka jatkoaikavoitto Unkarista, voitto viime vuoden hopeajoukkueesta Bosniasta ja vielä Espanjasta. Lohkossa on jäljellä ottelut vielä Etelä-Koreaa, Länsivaltaa, Kiinaa ja Taiwania vastaan.

Toisessa lohkossa yksi ennakkosuosikeista Viro hävisi ensimmäisen ottelunsa kisojen yllättäjää Liechtensteinia vastaa, Toista kovaa joukkuetta, Serbiaa, vastaan tuli kuitenkin voitto.

Ringeten suurmaa Pohjois-Korea kärsi yllättäen myös tappion Liechtensteinia vastaan. Pohjois-Korean valmentaja Kim-Jon-Gun ei ollut ollenkaan mielissään pelin kulusta. Hän oli tuttu näky kaukalon reunalla Riceboy-hattu päässään, Samurai-miekka selässään ja hieman vinossa olevan nahkavyönsä kanssa, jossa sen kahdesta kotelosta molemmista törröttivät mannertenväliset ohjukset. Liechtensteinin mättäessä maaleja Pohjois-Korean maaliin yleisö seurasi huolissaan, kuinka Gun poisti varmistimet ohjuksista heiluttaessaan ja suunnatessaan niitä ympäri hallin. Onneksi aseissa oli joko toimintahäiriö, tai sitten hän ei menettänyt malttiaan täysin.

Yhtä kaikki, Pohjois-Koreaa pidetään ringeten emämaana. Jo muinaisten dynastioiden aikana Samurait luistelivat pitkin nykyistä Japanin merta miekkansa pelimailoinaan pyrkiessään seivästämään vastustajansa hengiltä. Harvoin päästiin kuitenkaan finaaleihin asti otteluissa, koska millään joukkueella ei ollut enää pelaajia hengissä. Näin valmentajien oli pakko ottaa naisia joukkueeseen, mutta naisethan eivät halunneetkaan seivästää toisiaan, vaan keksivät sen sijaan ottaa pelivälineeksi puurenkaan. Ja tämän renkaan perässä luisteltiin sitten niin vimmatusti. Se oli juuri sitä mitä riisinpoimijat halusivatkin nähdä. Pääsylippujen hinnat kipusivat pilviin. Parhaat pelaajat tienasivat tonneja wonneja (Pohjois-Korean valuutta). Nykyään maailman kaikki parhaat ringeten pelaajat haluavatkin Pohjois-Koreaan pelaamaan maailman parhaasen NRL (North-Korean Ringette League) -sarjaan. Olot maassa ovatkin niin lokoisat, että harva vapaana oleva pelaaja haluaa enää poistua sieltä enää edes kisojen ajaksi edustamaan maataan.

Suomen sankarimaalivahti, ensimmäisessä ottelussaan nollan pitänyt, Anette Straand on saanut jo usealta seuralta rahakkaita tarjouksia NRL:stä. Suomen valmentaja Julia Aitonen arvioi, että mikäli ykkösketjun Otsola onnistuu jatkamaan maalitehtailuun ja Straand koppaamaan vastustajien laukaukset, olisi finaalissa Suomea vastassa rakas vihollinen "Se liuguu siseen" Viro, tai juuri Pohjois-Korea. 

Onnea Suomen toivot!

Putkensolinat