Suussa tuntui oudon paha maku. Hitto pitääks täs viel veskiin mennä? Eipä oo tällaista kankkusta vähään aikaan ollutkaan. Missäköhän mä oikein oon? Kuka tossa vieressä kuorsailee? Ikäloppu ukko! Onks täällä sängyt vähissä. En mä ton ikäistä iskisi kuuna päivänä.

Sängyn vieressä oli lasi, jossa oli nestettä. Huikka siitä ja... Täähän on hitto ehtoollisviiniä. Tätähän me ryystettiin eilen. Oli muuten ihan hyvää. Ei niin makeata, kuin Argentiinassa. Samalla hänelle alkoi tulla mieleen muistikuvia eilisestä. Muut ukot höpisi italiaa ja latinaa ja hänen oli vähän vaikea pysyä mukana kaikessa espanjankielisenä.

Väkeä oli niin paljon, että jokainen kirjoitti nimensä lappuun. Hän luuli, että se pistetään hakaneulalla rintapieleen. Näin jokainen tunnistaisi ainakin toisen nimen. Mutta joku keräsi laput ja pistikin ne palamaan! Ihmeellistä huumoria. No tottakai jokainen joutui kirjoittamaan nimensä uusiksi lappuun. Mitä helvettiä! Joku poltti laput taas. Mikä näitä oikein vaivaa? No päästiin sitä viinin makuun kuitenkin jo. Ilmeisesti muut olivat nähneet hänen lappunsa, koska jokainen tuli polvistuen tervehtimään häntä nimeltään.

Kyselivät kuitenkin toista nimeä. Isänsä oli emomaa Espanjan hallitsijan mukaan pienenä kutsunut tätä Francoksi. Franco oli kova jätkä Argentiinassa. Niinpä hän näille sanomaan tehdäkseen vaikutuksen "Franco, Franco." Käänsivät nimen kuitenkin ihastellen muotoon Franciscus. Kyllä se hänelle sopii. Nimi mikä nimi. Ja otettiin lisää viiniä.

Joku oli vienyt hänen kaljunsa peittävän punaisen kiponsa. Jokaisella oli sellainen. Onneksi joku toi tilalle valkoisen. Oli vähän iso, mutta eipä ollut alaston olo. Vaikka joiltakin oli kyllä lentäneet kaavut nurkkaan. Mutta viiniä riitti.

Olipa ihan kiva ja kannattava matka käväistä täällä Roomassa ja Vatikaanissa. Mutta mahtaakohan kukaan tietää, miten niitä koneita lentää takaisin Argentiinaan. Ei tullut mukaan matkalle kuin parit sukat ja hammasharjakin unohtui reissusta.

Hei. Tuolta tuleekin joku aamiaisen kanssa. Jospa saisi sitten varattua paikan koneessa ja tilattua taksin kentälle. Näänkö mä harhaa, vai onko sieltä tulossa hyvästelemään jokainen eilinen juhlija? Kyllä mulla vientiä eilen oli, mutta en kyllä jaksais enää tänään samoja naamoja. Noo. Kohta pääsen matkaan...

Putkensolinat