Kiirastorstaista lähtien on pitänyt tosi kiirusta. Tapahtumien vyöryssä ei todella pysy mukana. Pitkänä perjantaina ei ehtinyt edes pitkälle, kun piti seurata pääsiäisen jatkuvaa kärsimysnäytelmää. Itse tapahtumapaikalle - kurinpalautusmäelle Tuomiokirkon edustalle ei kerennyt.

Aluksi Pohjois-Korea ilmoitti heittävänsä luurin korvaan ja vetävänsä töpselin seinästä. Sitten he kertoivat olevansa sotatilassa. Ennen loppunäytöstä kerrottiin ydinaseiden olevan valmiina putkessa kohteena USA:n tukikohta. Kim Jong-Un huusi megafoonillaan uhkaukset vallihaudan reunalta. Suomen sotilastutkija, kapteeni J. Osku S. Majuri arvelee syiden olevan nuoruuden patoututumissa, kun vanhempansa eivät päästäneet häntä Yhdysvaltoihin, vaan hän joutui tyytymään Sveitsin takapajuisiin huvituksiin.

HISTORIATIETOA PÄÄSIÄISESTÄ

Palmusunnuntai = Saanut alkunsa Kekkosen kiipeilyistä Hawaijin puihin 1962. Samaan aikaan suomalaiset alkoivat haaveilla kesälomamatkoista palmurannoilla kaljalasin äärellä.

Malkamaanantai = Malkahan on toinen nimitys pienestä silmään menevästä roskasta. Vaimolle kerrottuna se kuulostaa vaan paljon pahemmalta lääkärihoitoa vaativalta toimenpiteeltä. Hyvä syy päästä muutamaksi tunniksi virkistävälle.

Tikkutiistai = Kerrotaan kaveritapaamisesta korttipelin merkeissä, mutta ei pelattaisi rahasta, ihan vaan tikuista. Ilosta vaimo antaa luvan tällaiseen peliin. Ei tartte edes mainita hömpsyistä mitään. Joku hankkii terävät juomat - Tästä nimitys tikkuviinat.

Kellokeskiviikko = Keskiviikkona mennään tuurilla. Kaljalle, illalla kotiin ja kello kaulaan. Jo sanontahan sanoo, että "ei kello kaulassa onnettomuutta satu." Miks vaimo ei ole kuitenkaan hyvillään?

Kiirastorstai = Puhelinsoitto kapakan ulkopuolelta: Töissä on niin kiivas ja kiirustahti, ettei millään pääse vielä. Kavereiden kesken on sitten levinnyt nimitys kiirastorstai. Kiiras kun on, ehtii vetää aika monta.

Pitkäperjantai = Lirkutellaan vaimolle, että nyt olen ollut niin kiltisti. Ansaitsen kyllä pitkän. Lupa kun irtoaa, niin tuleehan tottavie illasta pitkä.

Lankalauantai = Vaimo on tietty vähän harmissaan eteisessä nukkuneesta miehestä. Toteaa tälle, ettei mihinkään ole menemistä, ennenkuin lanka on pujotettu sen pienimmän neulan silmään. Aika paha tuomio.

1. ja 2. pääsiäispäivä = Pääsiäinen onkin jo vähän niinkuin ohi, kun vasta päästään itse nimeen. Minne ne päivät meni taas?

 

Pääsiäsen aikaan Helsingissä on liikkunut outo hiippari. Hän on pysäytellyt vastaantulevia, ja kysynyt, eikö veroja 80 000 ole enemmän kuin 30 000? Mitä väliä sillä on, jos eka summa on miljoonasta ja toinen sadastatuhannesta? Veroja kuin veroja. Miks tästä jotkut suuttuu? Tuntomerkit: Aivan pääministerin näköinen.

Putkensolinat