Juha: Ilmoitan pomolle jo maanantaina, että hirvee kuume nousemassa torstaina, en pääse töihin. Keskiviikkoiltana mökkimatkalla ei oo vielä mitään ruuhkaa.

Hannu: Aijaa. Mä taas lähden torstaina vikana ja jätän työpöydälle ison lapun "Tänään maanantaina oli jo aikaiset, koko päivän kestävät bisnesneuvottelut - ei saa häiritä!". Pomolta tulee aina kiitoksia ahkeruudesta. Maanantaina ei oo mitään paluuruuhkia.

Kikka: Me mennään lasten kanssa katsoo Seurasaaren kokkoa, grillaillaan kaikkee herkkua ja myöhemmin illalla pidetään vielä tuttujen kanssa limu-kuohari bileet pihakatoksessa. Eipä jökötellä tunteja tien päällä.

 

Juha: Offi on paras hyttyskarkote. Kerros puikkoa, sitten geeliä ja päälle vielä suihketta niin vot - hyttyset on poissa. Ainakin vähän aikaa.

Hannu: Laitat kuule terassille sähkökarkottimen, imurin, hyttyssavun ja sähkölätkän, niin ei pistele kuule nilkkoihinkaan. Naukkailemalla tiukkaa saat ne jo puhaltamalla pyörtymään.

Kikka: Hassu homma. Ihmiset on kaupungissa, mut itikat on maalla ja metsässä. Ei meillä oo kotipihalla lentävistä mitään harmia.

 

Juha: Kalja, lonkero ja kossukola, ruokana kunnon grillimakkaraa - ja kaikkea paljon. Ei sitä ihminen muuta juhannuksena kaipaa!

Hannu: Hei! Kaipaahan sitä kaikkea muutakin. Kunnon Ballantainsin viskiä ja marinoituu ulkofilettä. No ainakin.

Kikka: Kuohuviinit alkuun ja viiniä ruoan kanssa. Pieneen savulaatikkoon muikkuja, folionyytteihin herkkusieni, sipuli, paprika, aurapaloja. Näitä voi kehittää vaikka millaisia. Ei oo pakko vetää ähkyjä juomasta eikä ruoasta.

 

Juha: Lonkero on paras lauantain aloittaja. Siinähän on paljon greippiä, et saa samalla kaikki vitamiinit, valkuaiset ja muut raudat. Niin valkuaisista tulikin mieleen. Muutaman jälkeen paistettu pekoni ja kananmuna on parasta.

Hannu: Hei, me ollaan suomalaisia. Muutama kunnon salmari, niin johan voidaan jatkaa juttua mihin edellisenä iltana jäätiin. Koska kukaan ei kuitenkaan muista heti, muistellessa vierähtää hyvä aika, Kun päästään takas viskiin, hauskuus on jo huipussaan. 

Kikka: Blenderillä hyvä marjajuoma. Sillä päivä lähtee käyntiin. Kävelylenkki. Sauna päälle. Hyvät ruoat. Lepoa ulkona tai sisällä ilman mukaan. Touhua, pelailua, vierailua. Myöhemmin voi käydä vielä saunassa.

Juha: Ai niin, sauna. Eihän me käyty saunassa ollenkaan.

Hannu: Lämmitettiinhän me sauna. Hyvät löylyt on aina maalla. Ja käytiin uimassa ties kuinka monta kertaa. Jussi tais uida sinne saarelle asti. Onks sitä muuten näkynyt...

Putkensolinat