Makarov heräsi hotellihuoneessaan. Lämmin kevätaurinko pilkahteli verhojen raosta. Pokerissa hävitty puolimiljoonaa edellisenä iltana ei paljon painanut mieltä. Mukava alkuyö kolmen muhkean Donnan kanssa jätti paljon mukavamman mielen edellisestä illasta. - Ja ajatella. Vielä eilen tähän aikaan hän oli odottanut kontaktiaan kylmän viiman tuiskeessa viheliäisessä Moskovassa. Ja nyt Välimeri kimalteli Nikosian paisteessa. Mikään maailmassa ei voisi pilata tätä päivää!

Limusiinin takapenkillä shamppanjat auki, 500 miljoonaa euroa pankkiin, ja sitten viikko vapaana tekemään ihan mitä lystää. Ja kenen kanssa mitä lystää. Kuluista viis. Pankissa menee vajaa puoli tuntia. - Dude, varaa Grandista loossi seuroineen puolen tunnin päästä!. Harasoo.

Pankki olikin jo edessä. - Onpas rauhallista tänään. No, hoitavatpa siirtoni nopeammin. 

Makarov nykäisi rivasta. - Mitä helvettiä! Kellohan on yksitoista. Eihän nää makaronit mitään siestaa nyt voi pitää! CLOSED. Mitä saatanaa. Ei siellä oo ketään. Sehän on pimeenä koko paikka! - Puhelin, pankinjohtaja! Tänään on torstai. Miks täällä ei oo ketään? Ei kai kukaan vielä oo uutta paavia teilannut? - Tänne ja sassiin. Mulla on 500 millii salkussa. EU sulkenut pankit, maan pääministeri antanut käskyn? Mä käsken sut tänne ja heti! Tietoliikenne katkaistu kaikista pankeista? Pistä autosi vaan käyntiin, kyllä ne koneet kohta aukeaa.

Jo oli piru merrassa. Pakko soittaa Ali Caponoville. - Kyproksella kaikki pankit kiinni. Sanotko Lavroville, että käskee Barrosoa avaa ne. Puhelin soi kohta takaisin. - Hei toveri Lavrov. Aa, Barroso, Merkel ja Kypros hoidettu. No sittenhän asia on kunnossa! Ai mitä? Jutta Urpinen Suomesta ei anna lupaa avata? Mitä sillä pienellä ja piskuisella maalla on tähän oikein sanomista. Perkele, Stalin marssi Berliiniin, ja jätti yhden Helsingin siinä väliin. Eikö Putinkin just Stalinin 60 vuotis kuolemanpäivänä sanonut, että siltä jäi yksi asia hoitamatta. Voisi Putin hoitaa sen nyt loppuun. Mitä nyt oikein teen teidän eläkerahoillenne?

Makarov tiesi päivänsä olevan pilalla. Paremmin ehkä koko elämänsä. Venäjälle ei ollut takaisin menemistä rahojen kanssa. Täällä niitä ei enää uskalla viedä pankkiin, eikä muualle EU:ssa. Tässä tilanteessa olisi henkikullan kanssa leikkimistä yrittää minnekkään 500 miljoonaa euroa rahaa salkussa. Makarovin henki ei ollut minkään arvoinen tällä hetkellä.

Jollei... Puhutaan tän suomalaisen, Heidi Hautalan hoitavan pimeitä raha-asioita. Jostakin 30:stä oli juttua. Siis varmaan 30 miljoonaa euroa. Jos maksan 50 miljoonaa, se hoitaa kyllä nää asiat. Jes!

- Saanko Heidi Hautala? - Hei Heidi. Tuutko käymään Kyproksella? Saat viiskymppiä, kun hoidat yhden pikku jutun...