Hei,

Uutta blogitekstiä pukkaa. Vähän uusia politiikan tapahtumia ja muuta ajankohtaista poski kohotettuna ja kieli keskellä suuta kirjoitettuna. Toisin sanoen: Älä ota niin vakavasti. Seasta saattaa löytyä jokin sanaleikki. Tervetuloa mukaan. Sama oota - loppuun.


Niinistö kävi Venäjällä tapaamassa suuren maan herroja. Lapsista ei puhuttu, mutta kaupankäynnistä sitäkin enemmän - näinhän sitä kerrottiin. Sain kuulla salaisen jutustelun tulkin puheet. katotaas:

- Niinistö: Olemme valmiit ostamaan puuta, jos tulli vapaakauppasäännön mukaisesti poistetaan. (Tulkki: Haluttaisiin puukauppaan joku kompromissi, jos mentäisiin puoleen siitä, mitä kaipaatte?).

- Putin: Me ollaan tosi kyllästytty koko EU:n toimintaan. Alennuksia ei tipu! (Tulkki: kuulostaa hyvältä. Jos pikkasen päälle puolet alkuperäisestä kuitenkin?).

- Niinistö: Ei onnistu. (Tulkki: Asia on tällä selvä. Annetaan firmojen sopia tarkat luvut.).

- Niinistö: Meillä käsitellään venäläisiä lapsia ihan samoin kuin suomalaisia. (Tulkki: Olen pitänyt läksytyksen virkamiehille lapsienne käsittelystä Suomessa. Lapsilisä venäläisille on nyt kaksinkertainen. Sen pitäisi rauhoittaa huolestuneet vanhemmat.).

- Putin: Oikein hyvä. Sitten mun ei tartte aloittaa suurempia toimenpiteitä. (Tulkki: Olen kyllä luottanut aina Suomalaiseen tasa-arvoon muitakin kohtaan. Ei tarvitse puhua enempää.).

Ja niin sai Jenni Haukio illalla vähän suukostukkeeksi kassalta prenkkua.


Olemme saaneet lukea, kuinka maailma puhuu Pohjois-Koreasta. Ensiksi ihmetellään Korealaisten kykyä tehdä lentomatkoja lähelle avaruutta ja sitten intoa rakentaa jotakin maanalaista, ehkä metrolinjaa, jota räjäyttelevät maan sisällä pohjoisosien riisipelloilla.

Pakkohan Korealaisia on ymmärtää. Eihän kosteilla pelloilla voi autoilla ajaa! Siellä on lennettävä tai kuljettava maan alla. Tekosyynä naapurimaat ja jopa Yhdysvallat sanoo pelkäävänsä Pohjois-Korean yrittävän ulottaa metronsa jotku satelliittilinjat jopa ulkomaille. USA uhkaa rakentaa maanalaisen kilven, jotta linja ei ei pompsahtaisi maan pinnalle yhtäkkiä jossakin Kaliforniassa.

Japanissa pelätään Korealaisten valloittavan maansa. Ainakin työmarkkinat. Ainoa, jolla aina riittää ymmärrystä kaikille maailmassa on Iran. Ja se jakaakin pyyteettömästi apuaan satellittilinjojen rakentamisessa mm. Korealle ja tarjoaa yhteistyötä IAEA:n ja USA:n kanssa. Kaipaavat vain kirveitä uraanipuidensa halkaisuun. Ihme, etteivät ota yhteyttä Fiskarsiin tässä asiassa.

Mitä tästä opimme? On Koreassa Iraani. (IREA=Islamic Research and educational academy).

Putken solinat